Detta är Skellefteå musikkår

Skellefteå Musikkår är en ideell förening som spelar allt från originalmusik för symfonisk blåsorkester till lättare underhållningsmusik. Vi repeterar i Skellefteå Musikskolas lokaler på Mullbergsvägen 1 varje onsdag  kl.19.30-21.15 under vinterhalvåret.

Nya musikanter är mycket välkomna att börja spela med oss! För frågor kring orkestern, kontakta dirigenten Tommy Wikström, 073-0670977, tommywikstrom88@gmail.com

Skellefteå Musikkår har olika roller i sitt musicerande. Ibland får orkestern vara en typ av paradorkester som uniformerad uppträder vid högtidliga tillfällen i stan. Några exempel är under valborgsmässofirandet på Nordanå samt nationaldagsfirandet i Bonnstan.

Några gånger per år genomför Skellefteå Musikkår egna konserter, ibland tillsammans med andra körer eller orkestrar. Vissa år arrangerar Kåren en egen större konsert i Anderstorpsalen med en speciellt inbjuden gästsolist. Sedan några år tillbaka har Kåren ett gott och lyckat samarbete med kyrkokören från S:t Olovs kyrka. Varje 1:a advent genomför vi tillsammans en omtyckt och mycket välbesökt adventskonsert i S:t Olovs kyrka.

Skellefteå musikkår samarbetar med:

Kommentarer inaktiverade.